Следвайте Гласове в Телеграм57-годишен американец бе освободен от затвор във Флорида,

...
Следвайте Гласове в Телеграм57-годишен американец бе освободен от затвор във Флорида,
Коментари Харесай

Освободиха невинен американец, лежал 34 години в затвора

Следвайте " Гласове " в Телеграм

57-годишен американец бе освободен от затвор във Флорида, откакто излежал 34 години от 400-годишната си присъда за въоръжен обир, само че се оказал почтен, оповестиха американските медии. 

През април 1989 година Сидни Холмс е приет за отговорен за това, че е бил водач на двама причинители на въоръжен обир, които нападнали мъж и жена пред разбъркан магазин в региона на Форд Лодърдейл. Пред правосъдното жури обаче жертвите дали прекомерно неразбираеми описания на лидера на колата, с която избягали нападателите им. По думите й автомобилът приличал малко на този, който имал и карал Сидни Холмс.

Въпреки противоречивите показания Холмс е наказан на 400 години затвор, откакто съдията решил, че 825-годишна присъда, поискана от прокуратурата, ще е " малко прекомерна ". 

" Причината за тежката присъда е да се подсигурява, че той няма да бъде на независимост, до момента в който е жив ", разяснява тогава обвинителят по делото Питър Магрино. Той изяснява, че не е изискал доживотна присъда, защото Сидни Холмс би имал право на предварително освобождение след 25 години.

Така американецът прекарва идващите 34 години в пандиза. През 2020 година Сидни Холмс подава молба за преразглеждане на случая му от Отдела за обзор на присъдите на държавния прокурор на окръж Брауърд, който преглежда евентуално несправедливи присъди. Мъжът твърди, че е почтен.

Това се удостоверява и от повторното разглеждане на случая му. От прокуратурата признават, че доказателствата по делото сочат, че Сидни Холмс е станал жертва на " инцидентни съвпадения " и не е взел участие във въоръжения обир, за който е наказан. Разследването открива, че той е наказан след " неправилно разпозване " от страна на очевидеца. 

Така на 13 март Сидни към този момент е свободен човек. 

" Никога не изгубих вяра и знаех, че този ден ще пристигна. И през днешния ден този ден настъпи. Нямам самообладание да прегърна мама, като свободен човек, за първи път от 34 години ", сподели Холмс.

По закон освободените пандизчии, които са били наказани незаслужено, би трябвало да бъдат обезщетени с 50 000 $ за всяка година, в която са били лишени от независимост. Въпреки това единствено 10 от общо 84 души в щата са получили такова обезщетение.

 

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР